Mini Mama Retraite

‘Ik voel me ontspannen en in mijn kracht gezet als mama van twee.’ – Anneloese

Lieve mama,

Wij weten dat je eigenlijk geen tijd hebt om deze tekst te lezen.

Er hangt een peuter aan je been, je moet zo de oudste van school halen (of een combinatie daarvan), de was in de droger doen en je zou die tekst nog naar je collega mailen. (O ja, en een cadeautje kopen voor je schoonmoeder die bijna jarig is en even snel langs de winkel voor kattenbakkorrels.)

Dus we houden het kort.

Wij zien dat jij ontzettend je best doet. Je zorgt voor alles en iedereen en probeert zoveel mogelijk aan alle verwachtingen te voldoen. Je werkt keihard om alle ballen die het moederschap van je vraagt, in de lucht te houden. Ook zien we dat je soms gefrustreerd bent, een beetje mopperig en veel vaker moe dan je lief is. Alsof je op de automatische piloot door het leven vliegt.

Jij bent belangrijk.

Wat je mist, is het gevoel dat je gezien wordt en op waarde geschat. Je mist betekenis en verbinding. Wij, lieve mama, begrijpen dat als geen ander. En weten inmiddels – uit ervaring 😉 – dat het komt omdat jij zó je best doet, dat je jezelf structureel naar de achtergrond schuift. Jij vergeet om voor jezelf te zorgen. Maar daarmee vergeet je dat jij ertoe doet…

Trust us, you are not alone.

Het ís ook een hele kunst om alles op de rit te houden én aan jezelf toe te komen. Wij vrouwen, en moeders in het bijzonder, voelen ons bovendien vaak schuldig als we tijd voor onszelf vrijmaken. Hoelang is het geleden dat jij tijd doorbracht met jezelf? Niet tussen een middagslaapje van je kind door, maar pure, ongestoorde me-time? Wellicht ben je het vergeten, maar weet je dat je nog zoveel meer bent dan verzorger, moeder, geliefde en collega?

Bovenal, of beter gezegd ‘onderal’, ben je vrouw.

Wij vinden dat het jouw – en onze – belangrijkste taak als moeder is om jouw authentieke zelf naar boven te brengen. Voor jezelf zorgen is niet egoïstisch of luxe, het is van levensbelang. Jij kunt er alleen écht voor anderen zijn, als je zelf ontspannen en opgeladen bent. Als jouw sprankelende binnenste naar buiten mag komen, ben je tegelijkertijd een oogverblindend voorbeeld voor je kind en de rest van je wereld.

Jij hebt alles in huis om voor jezelf te zorgen. Wij helpen je herinneren.

Het goede nieuws is: wezenlijk voor jezelf zorgen is veel haalbaarder dan je denkt. Je hoeft niets veranderen. Je hoeft geen te cursus volgen en ook geen boeken te lezen. Alles is al aanwezig in jou. Tijdens de Mini Mama Retraite herinneren we je hieraan. Dat doen we met heel veel liefde, zorg en aandacht. En, vooruit, een beetje humor.

Wat is het?

De Mini Mama Retraite is een cadeau voor jezelf. Een dag lang ben je even helemaal (met) jezelf en met gelijk-gestemden in een rustgevende, voedende omgeving. Je leert om je (weer) te verbinden met jezelf en je verlangens en her-ontdekt wat jou specifiek helpt ontspannen en opladen. Je krijgt praktische, waardevolle oefeningen en tips die je thuis gemakkelijk kunt toepassen. Eigenlijk geef je jezelf JEZELF cadeau.

‘Bedankt voor deze liefdevolle dag. Ik heb genoten van de ruimte en aandacht, van jullie en van mijzelf.’ – Rosalie

Waar en wanneer?

De eerstvolgende Mini Mama Retraite vindt plaats op:

 • data nog niet bekend

We verblijven in Het Stenen (Tiny) Waardenhuis van Annet in Hemmen (bij Arnhem/Nijmegen) en genieten tevens van de weidse weilanden, bospaadjes en oude bomen in de directe omgeving.
We starten om 10.00 uur en eindigen om 17.00 uur.

Investering

Voor 135,- euro doe je mee en krijg je:

 • Begeleiding van experts in aandacht en verbinding in een aangename, inspirerende omgeving.
 • 100% aandacht voor jezelf, om te ontspannen en op te laden.
 • Praktische oefeningen in voor jezelf zorgen, voor je body, mind en spirit. Zowel binnen als in de natuur.
 • Waardevolle informatie en tips waardoor je ook daadwerkelijk voor jezelf wílt zorgen.
 • (H)erkenning en aanmoediging van ons en de andere deelneemsters.
 • Een heerlijke verse biologische en plantaardige lunch, lekkere gezonde snacks, kruidenthee, water en fruit.
 • Goodiebag met o.a. een prachtig vormgegeven werkboekje vol tips & tricks.
 • Een her-ontdekte jij, die energieker, milder, blijer en meer ontspannen is. Het thuisfront profiteert dus mee!

* inclusief btw voor particulieren; exclusief btw voor zzp’ers

Wie zijn wij?

Wij zijn Annet van Het Waardenhuis en Sharon van De Stiltemaker.  Annet heeft met haar Mobiele aandachtschenkerij duizenden mensen van (een kopje) aandacht voorzien en ontwikkelt producten die jou helpen om je met jezelf, je gezin en je omgeving te verbinden. Sharon organiseerde en begeleidde meer dan 50 stilteretraites en helpt mensen meer rust en verbinding in zichzelf te vinden. Daarnaast zijn wij mama’s en ervaringsdeskundigen. We walk our talk.

‘Jullie zijn een goed team. Prachtige combi tussen stilte, reflectie en aandacht voor elkaar.’ – Lenneke

Zo meld je je aan

Geef jij jezelf deze dag cadeau? Meld je aan door onderstaand formulier in te vullen. Binnen 24 uur krijg je een bevestigingsmail van ons. Er is plek voor maximaal zes mama’s.

  Handig om te weten

  • Buiten zijn doet altijd goed, ook als het regent. We gaan hoe dan ook naar buiten (behalve bij windkracht 12). Zorg voor warme, waterdichte kleding en laarzen.
  • Je telefoon staat gedurende de dag uit. Natuurlijk ontvang je van ons een telefoonnummer waarop het thuisfront je in geval van nood kan bereiken.

  Heb je nog vragen?

  Wij beantwoorden ze graag. Mail Sharon op sharon[at]destiltemaker.nl of Annet via dit formulier.

  We verwelkomen je graag!

  Veel liefs,

  Sharon & Annet

  ‘Mooi concept. Waardevol voor veel moeders, vooral omdat het zo compact is in één dag. Heerlijk eten en drinken.’ – Sanne

  ‘Ik heb handvatten gekregen om bewust tijd voor mezelf te maken, en [realiseer me] dat ik dat ook mag doen.’ – Maaike

  ‘Fijn om hier geweest te zijn, ik voelde me erg welkom.’ – Ilse

  ‘Jammer dat deze heerlijk dag weer voorbij is. Voer de strippenkaart maar in!’ – Carlyn