Vuurcirkel

Een hartverwarmende avond samen rondom het vuur geïnspireerd door oervrouwelijke Nederlandse wijsheid.

Lieve jij,

De magische avond nodigt jou en ons uit:
kom landen bij het vuur, neem plaats in de cirkel.
Kom verbinden, met jezelf en elkaar.

De vuurcirkel is een sprankelende, heilige en veilige ruimte waarin je welkom bent met jezelf. Om tot rust te komen, verhalen/ervaringen te delen, te herinneren, aan te moedigen en bovenal te mogen zijn met alles wat is. Na deze avond vol aandacht en echtheid ga je meer gegrond en opgeladen naar huis en voel je dat jij een wezenlijk lichtpunt bent in het oeroude netwerk van eigen wijze vrouwen. Oeh, wij verlangen ernaar elkaar te ontmoeten. Jij ook? Je bent zo welkom.

Samen in een cirkel op Nederlandse bodem

Laat je wortels zakken in Nederlandse grond en luister.
Wat hebben onze harten elkaar te vertellen?
Welke wijsheid en kracht liggen verscholen onder onze voeten?

De tijd van alleen is voorbij. Het is tijd om cirkels, de kracht van verbinding en innerlijke wijsheid deel te laten uitmaken van je dagelijkse leven. Zoals onze voorouders deden. We geloven dat alles wat jij en wij daarvoor nodig hebben aanwezig is in ons en onder onze voeten. Je hoeft niet naar een exotisch eiland reizen of speciale vaardigheden hebben. Je mag simpelweg ontdekken via Nederlandse bodem. Hier en nu. Met de verwarmende, transformerende kracht van het vuur in het midden.

Plek van het vuur, net voorbij de opening tussen de beukenhagen.

Wat kun je verwachten?

Een laagdrempelige, voedende, ontspannen avond rondom het vuur in verbinding met jezelf en andere vrouwen. Elementen die aan bod (kunnen) komen: meditatie, visualisatie, intentie, verhalen/ervaringen delen, een nachtelijke stiltewandeling (langs ‘s lands oudste plataan!)… Altijd inclusief heerlijke thee en lekkers. Er is ruimte om te laten ontstaan wat wil ontstaan.

Waar & wanneer?

Data & tijden:

 • dinsdag 29 maart; van 19.00 – 21.30 uur
 • dinsdag 17 mei; van 19.00 – 21.30 uur

Locatie:

Onder de sterren op een akkerrand in het dorpje Hemmen (in de driehoek Arnhem/Nijmegen/Wageningen).

Investering in jezelf

Investering in jezelf en in een nieuwe, verbonden wereld:
20,00 euro per avond.

Dit ontvang je:

 • Avond vol diepgang, inspiratie en verbinding met jezelf en andere vrouwen.
 • Bedding van experts in aandacht en luisteren op een fijne, stille plek in de natuur.
 • Heerlijke kruidenthee en lekkers (biologisch & plantaardig).
 • Herinnering aan een (h)echtere band met jezelf, het land, de natuur, het donker/de avond en met (nieuwe) gelijkgestemde vrouwen. Deze connectie draag je mee je dagelijkse leven in.
 • Na afloop een kleine attentie om je vuurtje brandend te houden.
Mijn oma (2e van rechts) kwam haar hele leven samen met vrouwen

Zo meld je je aan

Kom erbij! Meld je aan door onderstaand formulier in te vullen. Binnen 24 uur krijg je een bevestigingsmail met korte instructies en het precieze adres. Per avond is er plek voor maximaal acht vrouwen.

  (Alvast) handig om te weten

  • Draag warme kleding (liever te veel lagen dan te weinig) en neem een dikke wollen deken mee. Trek vochtbestendige schoenen aan waar je ook comfortabel op wandelt.
  • Let op: als het slecht weer is en we geen vuur kunnen maken, wordt de avond verplaatst. Daarover ontvang je uiterlijk een dag voor plaatsvinden van de cirkel bericht.
  • Liggen jouw roots buiten de Nederlandse landsgrenzen? Laat de aarde hier onder je voeten een poort zijn om je ermee te verbinden.

  Heb je nog vragen?

  Wij beantwoorden ze graag. Mail Saskia op info[at]saskiazwijnenburg.nl of Annet via dit formulier.

  We verwelkomen je graag!

  Veel liefs,

  Saskia en Annet

  Bijna alle veren gevonden in Hemmen. V.l.n.r.: Specht, Sperwer, Bosuil, Kerkuil, Fazant.

  Wie zijn wij?

  Saskia Zwijnenburg is luistervrouw, psychologe en oprichtster van Luisterschool:

  ‘Mijn voornaam Saskia betekent vrouw van de Saksen en verbindt me met de Saksen. Zij waren een van de oervolkeren in Nederland en de bouwers van de Hunebedden. Sinds een paar jaar ben ik op verkenning in ‘mijn’ Saksische roots: Hunebedden, leefwijze en afstemming op hun vrouwelijke wijsheid.

  Ik hou van beddingen creëren waarin je kunt stoppen, landen en vertellen. Holding space voor een verhaal, een diepe levensvraag of heling van oude patronen. Je gehoord voelen geeft rust, nieuwe inzichten en verbinding met je eigen wijsheid. En ja, ieder van ons draagt oeroude wijsheid in zich. Oerwijsheid die we ons weer mogen herinneren. Ik hoor de roep van deze vuurcirkel en ben erg benieuwd naar het magische wat ontstaat als we met elkaar meer in verbinding komen met het oer-Nederlandse. Ieder op haar eigen manier.’

  Annet de Vries is aandachtschenker en creatief conceptontwikkelaar bij Het Waardenhuis.

  ‘Al tijden fluistert een stem in mij: ga bij het vuur zitten. Toen Saskia en ik elkaar hierover spraken was het in één omhelzing geregeld. Stiekem organiseren we deze cirkel om zelf rond het vuur te kunnen zijn 😉 Ik voel een groot verlangen om de ruimte diep en breed in mezelf te vinden. Ik kan me echt gedragen voelen als ik me voorstel dat er een gigantische rij ‘voormoeders (en -vaders)’ achter me staat. Wat komt er tevoorschijn als ik me meer verbind met hen, het land, de natuur en elkaar? De magie en mogelijkheden van het donker inspireren me om – als een in Friesland geboren en getogen De Vries! – een duik te nemen in mijn vrije Friese roots.

  Omdat ik altijd zie waar aandacht ontbreekt, voeg ik het graag aan de wereld toe. Vanachter de Mobiele aandachtschenkerij schenk ik mensen letterlijk en figuurlijk (een kopje) aandacht. Ook met andere diensten en producten creëer ik sprankelende, heilige & veilige ruimten en concepten, waarbinnen jij je aandacht eenvoudig kunt richten. Voor een (h)echtere band met jezelf, de ander en de aarde.’

  ‘Landgoed De Heerlijkheid Hemmen’ in de winter.

  Hoor je de roep van deze cirkel? Kom erbij! Verwarm je hart aan het vuur en elkaar en laat je inspireren door oervrouwelijke (Nederlandse) wijsheid.